Un mort şi zece dispăruţi în Ucraina, într-un al doilea accident de mină

Un miner a murit, iar alţi zece au fost daţi dispăruţi, într-un al doilea accident de mină care a avut loc vineri în regiunea Doneţk, tot în estul Ucrainei, potrivit unui nou bilanţ al Ministerului ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă.

148 afișări
Imaginea articolului Un mort şi zece dispăruţi în Ucraina, într-un al doilea accident de mină

Mineri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dintre cei 13 mineri care se aflau într-un ascensor care s-a prăbuşit, "un miner este mort, doi au fost salvaţi, iar situaţia celorlalţi zece este necunoscută. Cercetările continuă", a anunţat Ministerul, într-un comunicat.

Un bilanţ precedent al Direcţiei Regionale a Minelor anunţa un mort şi opt răniţi.

Accidentul a avut loc la ora locală 9.40 (9.40, ora României), când ascensorul, care coboara în subteran, până la 70 de metri, în puţurile minei Bajanova din oraşul Makivka, s-a prăbuşit.

Cei 538 de mineri care se aflau în mină, la momentul accidentului, au fost evacuaţi prin puţuri de intervenţie, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

Cel puţin 16 mineri au murit, într-o altă mină din estul ţării, în regiunea Lugansk, într-o explozie provocată fără îndoială de gaz metan.

Minele ucrainene, concentrate în estul ţării, sunt în mod frecvent teatrul unor accidente mortale, din cauza echipamentelor vechi şi a nerespectării normelor de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici