Un noi acord Minsk pentru încetarea războiului? Ucraina analizează propunerea Rusiei pentru organizarea negocierilor în Belarus

Ucraina analizează propunerea Administraţiei Vladimir Putin de trimitere a unei delegaţii diplomatice în Belarus, pentru negocieri pe tema închieierii confruntărilor militare, anunţă un oficial de la Kiev.

1594 afișări
Imaginea articolului Un noi acord Minsk pentru încetarea războiului? Ucraina analizează propunerea Rusiei pentru organizarea negocierilor în Belarus

Sursa Foto-Wikipedia Commons

"Analizăm propunerea de a participa la negocieri cu o delegaţie rusă la Minsk", a declarat, potrivit CNN, Oleksiy Arestovych, unul dintre consilierii preşedintelui Volodimir Zelenski.

La rândul său, preşedintele Zelenski a făcut un nou apel, vineri, în sensul negocierilor directe cu Rusia, pentru evitarea unor noi victime, în contextul în care armata rusă se apropie de Kiev.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a transmis omologului său din China, Xi Jinping, într-o conversaţie prin telefon care a avut loc vineri, că este dispus să iniţieze negocieri cu Ucraina, au anunţat Kremlinul şi Ministerul chinez de Externe. Până în prezent, Moscova refuzase în mod repetat solicitările preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru negocieri.

Armata ucraineană a transferat numeroase vehicule blindate în jurul Kievul şi în interiorul oraşului, în condiţiile în care trupele ruse se apropie de capitală, a anunţat vineri după-amiază Ministerul ucrainean de Interne, citat de BBC News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici