Un nor toxic a acoperit un oraş catalan, după o explozie la o uzină chimică. Mii de oameni, rugaţi să rămână în case - FOTO

Serviciile de intervenţie le-au cerut locuitorilor din oraşul catalan Igualada şi din zonele adiacente să rămână în locuinţe şi să închidă ferestrele după ce un nor toxic a acoperit oraşul, în urma unei explozii produse la o uzină chimică, relatează portalul TheLocal.es.

1324 afișări
Imaginea articolului Un nor toxic a acoperit un oraş catalan, după o explozie la o uzină chimică. Mii de oameni, rugaţi să rămână în case - FOTO

Un nor toxic a acoperit un oraş catalan, în urma unei explozii la o uzină chimică. Mii de oameni, rugaţi să rămână în case (Imagine: Twitter)

Locuitorilor li s-a cerut să rămână în spaţii închise, să închidă toate ferestrele şi aparatele de ventilaţie şi să nu meargă să îşi ia copiii de la şcoală până când nu va fi îndepărtat pericolul, relatează cotidianul El Pais.

Potrivit cotidianului catalan La Vanguardial, o explozie s-a produs la uzina chimică Simar joi dimineaţa, în jurul orei 09.00 (10.00 ora României), când încărcăturile a două camioane s-au amestecat în timp ce erau descărcate, provocând un incendiu. Două persoane au fost rănite, iar starea lor de sănătate nu este cunoscută pentru moment, afirmă La Vanguardia.

Serviciile de intervenţie spaniole au făcut apel la calm, pe Twitter, cerând populaţiei să nu se pună în pericol ieşind afară pentru a face fotografii norului toxic. "Nu este un joc", afirmă mesajul.

"Din nefericire, în zonă nu prea bate vântul, aşa că va dura ceva mai mult până când norul toxic se va dispersa", a declarat Ramon Espadaler, de la Ministerul catalan de Interne, pentru El Pais.

Traficul feroviar şi rutier a fost restricţionat în zonă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici