Un nou cutremur în Croaţia la 41 de kilometri sud-est de Zagreb

Un nou cutremur puternic a fost înregistrat miercuri în Croaţia. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut o magnitudine de 5,1 grade pe scara Richter.

2260 afișări
Imaginea articolului Un nou cutremur în Croaţia la 41 de kilometri sud-est de Zagreb

NEWS ALERT Un nou cutremur în Croaţia

Cutremurul a avut loc la ora 19.01, ora României, şi s-a produs la adâncimea de 30 de kilometri.

Seismul a avut loc la 41 de kilometri sud-est de Zagreb.

La sfârşitul lunii decembrie, un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade s-a produs la aproximativ 45 de kilometri sud-est de oraşul Zagreb, afectând puternic orăşelele Petrinja şi Sisak. Acesta a fost precedat şi urmat de alte zeci de cutremure mai mici.

Mai multe persoane au murit şi peste 20 de oameni au fost răniţi.

Centrul orăşelului Petrinja a fost grav afectat, numeroase clădiri prăbuşindu-se. De asemenea, a fost afectată localitatea Majske Poljane.

„Cea mai mare parte a centrului Croaţiei este zonă roşie, ceea ce înseamnă că majoritatea clădirilor nu sunt utilizabile”, anunţa premierul Croaţiei, Andrej Plenkovic, citat de agenţia Associated Press. Armata croată a pregătit atunci aproximativ 500 de locuri de cazare în barăci militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici