Un nou focar de violenţă în SUA: Cel puţin şapte răniţi în cursul unui protest violent în oraşul american Louisville

  • Cel puţin şapte răniţi în cursul unui protest violent din oraşul american Louisville
  • Forţele de ordine susţin că nu au tras focuri de armă
  • Protestele au loc faţă de moartea unei tinere de culoare în cursul unei descinderi a poliţiei
1502 afișări
Imaginea articolului Un nou focar de violenţă în SUA: Cel puţin şapte răniţi în cursul unui protest violent în oraşul american Louisville

sursa foto: profimedia

Cel puţin şapte persoane au fost rănite prin împuşcare în urma protestelor desfăşurate în oraşul Louisville, Kentucky, faţă de uciderea unei persoane de culoare, Breonna Taylor, în martie, anunţă autorităţile, citate de agenţia de presă Reuters.

Una dintre persoanele rănite este în stare critică.

"Situaţia rămâne dinamică şi continuă să evolueze", a declarat şeful poliţiei din Louisville, Lamont Washington.

Forţele de ordine susţin că nu au tras focuri de armă, precizând că au efectuat arestări.

Primarul din Louisville, Greg Fischer, a îndemnat protestatarii să fie paşnici. "Ştiu că emoţiile sunt mari", a declarat primarul.

Breonna Taylor, tehnician medical de culoare care avea 26 de ani, a fost împuşcată mortal de poliţişti în cursul unei descinderi în apartamentul său, în martie. Investigaţia viza un caz de trafic cu substanţe interzise.

Incidentele intervin în timp ce în Minneapolis (Minnesota) au loc proteste faţă de moartea unui bărbat de culoare în timp ce era imobilizat de poliţişti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici