Un nou PAS în războiul psihologic SUA - COREEA DE NORD: Cum vor Statele Unite să-l oprească pe Kim Jong-un

Secretarul de Stat american, John Kerry, îndeamnă China să blocheze transferurile de fonduri spre Coreea de Nord, în contextul situaţiei tensionate generate de regimul de la Phenian.

7875 afișări
Imaginea articolului Un nou PAS în războiul psihologic SUA - COREEA DE NORD: Cum vor Statele Unite să-l oprească pe Kim Jong-un

Un nou PAS în războiul psihologic SUA - COREEA DE NORD: Cum vor Statele Unite să-l oprească pe Kim Jung-un

"Washingtonul doreşte ca Beijingul să stopeze transferurile de fonduri spre Coreea de Nord şi să transmită un mesaj potrivit căruia China doreşte o Peninsulă Coreea fără arme nucleare", au declarat doi oficiali din cadrul Departamentului de Stat american, relatează CNN.

John Kerry le-a transmis liderilor Chinei că este "un moment critic" pentru a îndemna Coreea de Nord să renunţe la atitudinea beligerantă. "Momentul este critic", le-a spus John Kerry, la Beijing, ministrului chinez de Externe, Wang Yi, şi preşedintelui Chinei, Xi Jinping.

"Avem de înfruntat provocări dificile", a spus Kerry, menţionând dosarul nord-coreean, criza iraniană, situaţia din Siria şi din Orientul Mijlociu în general.

Coreea de Nord ar putea face o demonstraţie de forţă efectuând un nou test balistic luni dimineaţă (în cursul nopţii de duminică spre luni, ora României), cu ocazia ceremoniilor care marchează 101 ani de la naşterea lui Kim Il-Sung, fondatorul ţării.

Coreea de Nord a proferat o serie de ameninţări în ultimele săptămâni, avertizând că ar putea lansa atacuri nucleare preventive împotriva Statelor Unite, Coreei de Sud şi Japoniei, după o serie de sancţiuni internaţionale adoptate ca urmare a unor teste balistice şi nucleare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici