Un oficial american va avea discuţii în Liban privind detensionarea conflictelor din zonă

Diplomatul american Amos Hochstein va vizita luni Beirutul pentru a continua eforturile menite să detensioneze conflictul de la graniţa libanezo-israeliană, au declarat duminică un oficial libanez de rang înalt şi un oficial al Casei Albe.

170 afișări
Imaginea articolului Un oficial american va avea discuţii în Liban privind detensionarea conflictelor din zonă

Sursa foto: X

Gruparea libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, şi Israelul se află în conflict, în paralel cu războiul din Gaza. Un conflict care alimentează temerile unei escaladări a luptelor în zonă, relevă Reuters.

Vicepreşedintele parlamentului libanez, Elias Bou Saab, unul dintre oficialii care urmează să poarte discuţii cu Hochstein, consideră că vizita reprezentantului SUA indică un progres în eforturile de a se asigura un armistiţiu în Gaza "în următoarele câteva ore sau zile".

"Dacă acest lucru se va întâmpla, cred că vizita lui Hochstein va fi de mare importanţă pentru a urmări armistiţiul de la graniţele noastre sudice şi pentru a discuta despre ceea ce este necesar pentru stabilitate şi pentru a pune capăt posibilităţii de extindere a războiului cu Libanul", a spus Elias Bou Saab.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici