Un oficial din cadrul Dumei ruse a propus unificarea Ucrainei, Rusiei şi Belarusului

Un oficial din cadrul Camerei inferioare a Parlamentului rus a anunţat joi că a propus colegilor săi ucraineni unificarea Rusiei, Ucrainei şi Belarusului într-un singur stat, o ofertă care riscă să deranjeze Kievul, unde există tensiuni între proruşi şi prooccidentali.

21 afișări
Imaginea articolului Un oficial din cadrul Dumei ruse a propus unificarea Ucrainei, Rusiei şi Belarusului

Un oficial din cadrul Dumei ruse a propus unificarea Ucrainei, Rusiei şi Belarusului

Evgheni Fedorov, preşedinte al Comisiei pentru Politică Economică în cadrul Dumei şi membru al partidului aflat la putere, Rusia Unită, a apreciat că reformarea unei părţi a Uniunii Sovietice, până în 2020, ar permite celor trei ţări să se îmbogăţească în mod considerabil.

"Purtăm consultări cu toate forţele politice din Ucraina, Belarus şi Rusia pentru a lansa acest proiect al unui stat unificat", a declarat Fedorov.

"Acest proiect ne ve permite, nouă, cetăţeni ruşi, belaruşi şi ucraineni să depăşim nivelul de trai al celor mai bogate ţări din Europa", a apreciat el, adăugând că a transmis mesaje în acest sens deputaţilor ucraineni.

Fedorov a transmis AFP un document de şapte pagini, intitulat "Principii de lucru pentru formarea unui stat unificat pe teritoriile Ucrainei, Belarusului şi Rusiei", în care oferă detalii despre căile pe care le propune pentru a se ajunge, în 2020, la o uniune capabilă "să concureze de la egal la egal cu Statele Unite, NATO şi UE".

El a propus, de asemenea, ca oraşul Kiev să fie capitala acestui stat, ca în perioada Rusiei kievene, în secolele al X-lea şi al XI-lea, formaţiune care ocupa mare parte din teritoriile actuale ale Ucrainei şi Belarusului, dar şi vestul Rusiei.

Această ofertă riscă să provoace nemulţumiri în rândul oficialilor ucarinieni, în special al naţionaliştilor şi prooccidentalilor, care acuză Moscova că încearcă să se amestece în treburile interne ale Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici