Un oficial finlandez susţine că Finlanda ar putea adera la NATO separat de Suedia

Finlanda trebuie să ia în considerare posibilitatea de a adera la NATO fără Suedia, a declarat ministrul finlandez de externe, potrivit Sky News. Cele două ţări au lansat o ofertă comună de aderare la NATO, dar Suedia ar putea fi blocată de Turcia.

102 afișări
Imaginea articolului Un oficial finlandez susţine că Finlanda ar putea adera la NATO separat de Suedia

Hepta

Ministrul finlandez de externe, Pekka Haavisto, a declarat că o candidatură comună este „prima opţiune", dar ambele posibilităţi ar trebui luate în considerare.

Toţi membrii NATO trebuie să aprobe aderarea unei ţări, iar Turcia a lăsat să se înţeleagă că nu va aproba candidatura Suediei.

La sfârşitul săptămânii trecute, o copie a Coranului a fost arsă în timpul unui protest în faţa ambasadei turce din Suedia, ceea ce a provocat furia oficialilor turci.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că protestul a fost o insultă la adresa tuturor, în special a musulmanilor, şi s-a arătat indignat de faptul că autorităţile suedeze au permis desfăşurarea demonstraţiei.

„Este clar că cei care au permis ca o astfel de josnicie să aibă loc în faţa ambasadei noastre nu se mai pot aştepta la nici o milă din partea noastră în ceea ce priveşte cererea lor de aderare la NATO", a precizat Erdogan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici