MONITORUL APĂRĂRII | Un oficial militar chinez de rang înalt vrea folosirea forţei împotriva navelor Statelor Unite care intră într-o zonă disputată

Un oficial militar chinez de rang înalt a propus utilizarea forţei pentru oprirea trecerii navelor militare americane prin zonele disputate din Marea Chinei de Sud, informează site-ul Taiwan News şi cotidianul Global Times.

20498 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Un oficial militar chinez de rang înalt vrea folosirea forţei împotriva navelor Statelor Unite care intră într-o zonă disputată

Un oficial militar chinez de rang înalt vrea folosirea forţei împotriva navelor Statelor Unite care intră într-o zonă disputată

În cursul unei reuniuni desfăşurate la Beijing, oficiali guvernamentali chinezi şi comandanţi militari au discutat despre situaţia din Marea Chinei de Sud şi despre relaţiile dintre China şi Statele Unite.

Dai Xu, un colonel în cadrul Forţelor Aeriene chineze şi preşedintele Institutului de Cooperare şi Securitate Maritimă, a cerut utilizarea forţei împotriva navelor militare americane care pătrund în zone disputate din Marea Chinei de Sud.

„Dacă mai pătrunde vreo navă militară americană în apele teritoriale chineze, sugerez să fie trimise două nave: una pentru a o opri, iar alta pentru a o lovi. Nu permitem activităţile de perturbare efectuate de nave americane în apele noastre teritoriale", a spus Dai Xu.

Beijingul a intensificat activităţile în Marea Chinei de Sud, revendicând controlul asupra unor zone disputate cu Brunei, Malaysia, Indonezia, Filipine şi Vietnam.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici