Un oficial militar din Iran s-a întâlnit cu Vladimir Putin în Rusia, în pofida interdicţiilor. REACŢIA Kremlinului

Qassem Soleimani, comandantul unor unităţi speciale ale Gardienilor Revoluţiei din Iran, a efectuat o vizită în Rusia, unde s-a întâlnit inclusiv cu preşedintele Vladimir Putin, în pofida interdicţiilor de călătorie impuse de Naţiunile Unite, anunţă surse iraniene citate de postul Fox News.

40677 afișări
Imaginea articolului Un oficial militar din Iran s-a întâlnit cu Vladimir Putin în Rusia, în pofida interdicţiilor. REACŢIA Kremlinului

Vladimir Putin (Foto: AFP / Mediafax Foto)

UPDATE 14:48 - Vladimir Putin nu s-a întâlnit cu niciun oficial militar iranian, susţine Kremlinul

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu s-a întâlnit cu generalul Qassem Soleimani, un comandant al Gardienilor Revoluţiei din Iran, susţine Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Programul preşedintelui Putin nu a inclus nicio întrevedere de acest fel", a spus Petkov, potrivit site-ului agenţiei Tass.

"De fapt, nu am nicio informaţie potrivit căreia acest general ar fi vizitat sau nu Moscova", a adăugat Petkov.

Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds, o unitate specială a Gardienilor Revoluţiei, este vizat de interdicţii de călătorie în străinătate din anul 2007, în baza unei decizii a Consiliului de Securitate ONU.

Însă, potrivit unui oficial iranian care a preferat să rămână anonim, Qassem Soleimani s-a deplasat în a doua jumătate a lunii iulie în Rusia, pentru a discuta despre un contract privind vânzarea de armament Iranului, inclusiv a unor sisteme de rachete S-300.

Soleimani s-ar fi aflat la Moscova pe 24 iulie, unde s-a întâlnit cu preşedintele Vladimir Putin şi cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu.

Întrevederile au fost confirmate de doi oficiali din Statele Unite.

"Informaţiile apărute în presă sunt foarte îngrijorătore, încercăm să le verificăm", a declarat Samantha Power, ambasadorul Statelor Unite la ONU.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici