Un oficial ONU avertizează că situaţia din Ciad se agravează

Situaţia umanitară se deteriorează în estul Ciadului, unde există în prezent aproximativ 487.000 de refugiaţi, a declarat un oficial ONU.

90 afișări
Imaginea articolului Un oficial ONU avertizează că situaţia din Ciad se agravează

Refugiaţi sudanezi din Darfur (Imagine: Mediafax Foto)

"Mediul în care ne desfăşurăm activitatea se înrăutăţeşte, deoarece crizele din ţările învecinate au creat un flux continuu de refugiaţi", a declarat Kingsley Amaning, coordonatorul acţiunilor umanitare ONU din Ciad.

Potrivit oficialului citat, cel puţin 9.000 de refugiaţi sudanezi au venit în Ciad în februarie, precum şi 12.000 de persoane din Republica Centrafricană.

În total, în estul Ciadului există 250.000 de refugiaţi sudanezi din Darfur, 57.000 de refugiaţi centrafricani şi 180.000 de localnici refugiaţi din cauza conflictului, a precizat Amaning.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici