Un oficial UE îl vede pe Putin capabil de orice: „Nu sunt în capul lui şi nu ştiu ce va face. Nu am crezut niciodată că va invada”

Borrell exclude varianta ca Putin să reducă sau chiar să interzică total exportul de petrol şi gaze în Europa, ca măsură la sancţiunile internaţionale.

5762 afișări
Imaginea articolului Un oficial UE îl vede pe Putin capabil de orice: „Nu sunt în capul lui şi nu ştiu ce va face. Nu am crezut niciodată că va invada”

Un oficial UE crede că Putin este capabil de orice: „Nu sunt în capul lui şi nu ştiu ce va face. Nu am crezut niciodată că va invada”

Înaltul Reprezentant al UE pentru Securitate Europeană, Josep Borrell, a exclus ideea că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea ordona o reducere a livrărilor de petrol şi gaze către Europa, ca represalii pentru sancţiunile economice dure impuse Moscovei pentru invazia în Ucraina, începută pe 24 februarie.

Rusia „trebuie să vândă petrol şi gaze”, a spus Borrell, comentând evenimentele petrecute la Forumul de la Doha. Diplomatul spaniol a amintit că Moscova obţine din vânzarea de hidrocarburi „o cantitate considerabilă de resurse financiare de care are nevoie, deoarece sancţiunile au blocat activele băncii centrale ruse în băncile americane, europene şi japoneze”.

Totuşi, Borrell a recunoscut că Putin este o persoană imprevizibilă, de la care se aşteaptă orice: „Nu sunt în capul lui Putin şi nu ştiu ce va face. Nu am crezut niciodată că va invada şi, mai mult decât să invadeze, va distruge Ucraina aşa cum o face”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici