Un olandez aleargă de la Amsterdam la Kiev pentru a cumpăra ambulanţe pentru Ucraina

Un atlet olandez aleargă de la Amsterdam la Kiev pentru a strânge fonduri în scopuri caritabile şi pentru a demonstra cât de aproape este zona de război din Ucraina de Europa de Vest. El a plecat din Olanda în iulie şi ar trebui să ajungă în Ucraina în septembrie.

335 afișări
Imaginea articolului Un olandez aleargă de la Amsterdam la Kiev pentru a cumpăra ambulanţe pentru Ucraina

Sursa foto: Twitter

Boas Kragtwijk a pornit la drum pe 22 iulie şi plănuieşte să parcurgă cei 2.500 km alergând aproximativ 50 km în fiecare zi, timp de 50 de zile.

Scopul este de a strânge bani pentru a cumpăra ambulanţe pe care organizaţia caritabilă olandeză Zeilen van Vrijheid le va duce în Ucraina.

„Alergând de la Amsterdam până în Ucraina, putem arăta cât de aproape este cu adevărat acest război şi sperăm să atragem atenţia oamenilor şi să strângem o mulţime de bani", a declarat Kragtwijk, în vârstă de 28 de ani, pentru Reuters.

Kragtwijk este însoţit de managerul său şi de un fotograf. El a ajuns în Germania şi parcurge între 40 şi 60 de km pe zi. Atletul va trece prin Berlin şi Varşovia, urmând ca finalul cursei să fie la Kiev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici