Un oraş din Australia, de nerecunoscut în urma unei furtuni de praf - VIDEO

Recordurile de temperatură cu care se confruntă Australia în această periooadă a declanşat incendii de vegetaţie în mai multe regiuni ale ţării, meteorologii prognozând o vară cu incendii devastatoare, potrivit cotidianului The Guardian.

895 afișări
Imaginea articolului Un oraş din Australia, de nerecunoscut în urma unei furtuni de praf - VIDEO

Incendii de vegetaţie şi temperaturi record în mai multe regiuni din Australia

În statul Victoria situat în sud-estul ţării, vântul care a bătut cu o viteză de 100 km/h a provocat peste 60 de incendii, valul de căldură mutându-se din nord către regiunile din sudul Australiei.

Temperaturile au ajuns la 40,9 grade Celsius în capitala regiunii, Melbourne, devenind astfel cea mai călduroasă zi din 1894 până în prezent, a informat joi serviciul meteorologic australian.

De asemenea, vremea deosebit de caldă a pus stăpănire şi pe cel mai populat oraş de pe continentul australian, Sydney, unde localnicii au fost rugaţi să-şi ţină copii în casă, amplificând presiunea asupra premierului Scott Morison pentru a aborda problema schimbărilor climatice.

Autorităţile i-au avertizat pe cei care locuiesc la o distanţă de circa 50 de kilometri nord de Ballarat, al treilea cel mai mare oraş din Australia, că este prea târziu pentru a mai fi evacuaţi în siguranţă.

”Sunteţi în pericol, faceţi tot ce depinde de voi pentru a vă proteja. Este prea târziu pentru a pleca. Cea mai sigură variantă este să vă adăpostiţi îmediat în locuinţe”, le-au transmis autorităţile localnicilor din această zonă.

Incendiile din mai multe state au pus în pericol viaţa a mii de oameni, cel puţin patru persoane au decedat, aproximativ 1 milion de hectare de terenuri agricol şi pădure au ars, iar peste 400 de locuinţe au fost distruse.

O furtună de praf a acoperit oraşul australian Mildura, cerul devenind portocaliu. De asemenea, evenimentul a fost agravat şi de vântul puternic şi temperaturile extrem de ridicate care au contribuit la incendiile de vegetaţie devastatoare din Australia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Taguri:
australia,
incendii,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici