Un oraş turistic din China impune restricţii din cauza COVID

Oraşul Sanya, din sudul Chinei, unde numeroşi turişti petrec vacanţa pe plajă, a impus sâmbătă un restricţii dure şi a închis sistemul de transport public în încercarea de a opri o epidemie de COVID-19 în timpul sezonului turistic de vârf, relatează Reuters.

198 afișări
Imaginea articolului Un oraş turistic din China impune restricţii din cauza COVID

Un oraş turistic din China impune restricţii din cauza COVID

Autorităţile au anunţat că măsurile de restricţie încep la ora 6 dimineaţa (22:00 GMT), afirmând că situaţia COVID este „foarte gravă” şi că mişcarea oamenilor este restricţionate. Nu s-a precizat însă când ar putea fi ridicate măsurile.

„Îndemnăm publicul larg şi turiştii să înţeleagă şi să îşi ofere sprijinul”, au spus autorităţile într-o declaraţie pe contul WeChat al guvernului oraşului.

Oraşul de pe insula Hainan a raportat 263 de cazuri de COVID vineri. Autorităţile au declarat că au detectat subvarianta Omicron BA.5.1.3.

Restricţiile au loc în plin sezon turistic pentru oraş, care este, de asemenea, cunoscut pentru cumpărăturile sale duty-free şi găzduieşte mai multe hoteluri de lux administrate de companii internaţionale.

Viceprimarul He Shigang a declarat pentru televiziunea de stat CCTV că în oraş se află aproximativ 80.000 de turişti, dar cazurile de COVID-19 au fost în principal în rândul rezidenţilor.

Oamenii au în continuare voie să părăsească Sanya, dar pentru a face acest lucru trebuie să prezinte două teste PCR negative efectuate în termen de 48 de ore.

Unii turişti au apelat la reţelele de socializare pentru a-şi exprima frustrarea.

„Avionul meu trebuia să plece la ora 9 dimineaţa, dar au blocat brusc oraşul ... Trebuie să mă întorc acasă pentru a începe munca”, a declarat un utilizator al platformei Weibo.

Oraşul a început joi să impună măsuri de izolare în unele locuri. Mai multe locuri, inclusiv centrele sale comerciale duty-free, populare printre cumpărătorii chinezi care nu pot călători în străinătate, au fost închise vineri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici