Un ostatic britanic în Yemen a fost eliberat în urma unei operaţiuni militare, anunţă Foreign Office

Un cetăţean britanic ţinut ostatic în Yemen din 2014 a fost eliberat în urma unei operaţiuni militare, a anunţat duminică Foreign Office, relatează BBC News online.

221 afișări
Imaginea articolului Un ostatic britanic în Yemen a fost eliberat în urma unei operaţiuni militare, anunţă Foreign Office

Un ostatic britanic în Yemen a fost eliberat în urma unei operaţiuni militare, anunţă Foreign Office (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

Ministrul britanic de Exerne Philip Hammond a anunţat că ostaticul a fost eliberat de către forţe din Emiratele Arabe Unite (EAU).

Ostaticul, a căru identitate nu a fost dezvăluită şi care era ţinut captiv din februarie 2014, se află "în siguranţă şi este bine". El primeşte ajutorul unor oficiali britanici, a precizat ministrul.

Potrivit agenţiei oficiale de ştiri din EAU, ostaticul era ţinut captiv de către Al-Qaida.

Prinţul moştenitor din Abu Dhabi Mohammed Bin Zayed Al Nahyan l-a informat pe David Cameron despre eliberarea ostaticului sâmbătă, potrivit WAM.

"Suntem foarte recunoscători pentru asistenţa EAU", a declarat Hammond.

Yemenul este devastat, în ultimele luni, de un conflict între mai multe grupări care împinge ţara "pe marginea unui război civil", potrivit unui consilier special ONU.

Principalii actori ai acestui conflict sunt forţele loiale preşedintelui Abdrabbuh Mansour Hadi şi cele aliate rebelilor ziadi şiiţi - cunoscuţi şi sub numele de huthi -, care l-au obligat pe Hadi să fugă din capitala yemenită, Sanaa, în februarie.

Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA) a efectuat, de asemenea, numeroase atacuri sângeroase, din fiefurile sale, în sudul şi sud-estul Yemenului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici