Un pescar dispărut de două săptămâni a fost găsit în viaţă pe o plută de salvare. Pentru a supravieţui, a prins şi a mâncat somon

Un pescar dispărut de aproape două săptămâni a fost găsit în viaţă plutind într-o plută de salvare la aproximativ 110 km în largul coastei de vest a SUA. Salvatorii canadieni care l-au găsit spun că acesta a prins şi a mâncat un somon pentru a supravieţui.

1129 afișări
Imaginea articolului Un pescar dispărut de două săptămâni a fost găsit în viaţă pe o plută de salvare. Pentru a supravieţui, a prins şi a mâncat somon

Sursa foto: X/Twitter

Salvatorii l-au găsit joi pe pescar, a anunţat într-un comunicat Garda de Coastă americană Pacific Northwest, la o zi după ce îşi suspendase căutările.
 
Bărbatul, care nu a fost identificat, plecase din Gray Harbor, în statul Washington, pe 12 octombrie, pe Evening, o navă de 13 metri.
 
Oficialii nu au dat numele salvatorilor sau cum l-au găsit, dar King-TV din Seattle i-a identificat ca fiind Ryan Planes şi unchiul său John din Sooke, un oraş de pe insula Vancouver din Columbia Britanică.
 
"Am văzut ceea ce părea a fi o plută de salvare în depărtare şi am fugit înăuntru şi am pus binoclul pe el, iar apoi a tras o rachetă de semnalizare", a povestit Ryan pentru postul de televiziune. "L-am tras la bord. M-a îmbrăţişat puternic şi a fost emoţionant", a continuat John.
 
El a adăugat că bărbatul i-a spus că a fost singur pe plută timp de 13 zile şi că a prins un somon după ce a rămas fără mâncare, relatează BBC.
 
"I-am pregătit micul dejun. A băut trei sticle de apă", a continuat el. "Era destul de înfometat, săracul".
 
Bărbatul pare să fie în stare stabilă, spun oficialii, şi a fost transportat înapoi la ţărm de către Paza de Coastă şi o altă agenţie de salvare canadiană.
 
Potrivit King-TV, bărbatul a fost transportat la un spital din Tofino, British Columbia, pentru îngrijiri suplimentare. Bărbatul şi un alt marinar aflat la bordul navei Evening trebuiau să se întoarcă pe 15 octombrie, potrivit autorităţilor.
 
Miercuri, Paza de Coastă a anunţat că îşi suspendă căutările până la apariţia unor noi informaţii. Decizia a fost luată după ce echipajele au căutat peste 14.000 de mile pătrate timp de peste opt ore.
 
Un alt marinar care a plecat împreună cu el nu a fost găsit, iar Paza de Coastă spune că incidentul "rămâne sub investigaţie".
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici