Un petrolier a fost atacat în largul coastelor Yemenului, într-o zonă strategică pentru comerţul internaţional

Un petrolier a fost atacat în largul coastelor Yemenului, în apropiere de strâmtoarea Bab al-Mandab, într-o zonă cu importanţă strategică pentru comerţul internaţional, compania care deţine petrolierul afirmând că cel mai probabil a fost vorba de un act de piraterie, scrie Reuters online.

1318 afișări
Imaginea articolului Un petrolier a fost atacat în largul coastelor Yemenului, într-o zonă strategică pentru comerţul internaţional

Un petrolier a fost atacat în largul coastelor Yemenului, într-o zonă strategică pentru comerţul internaţional

Compania Teekay a comunicat că nava Galicia Spirit transporta gaz lichefiat şi ar fi fost ţinta unui "presupus act de piraterie în largul coastelor Yemenului" pe data de 25 octombrie.

"Nicio persoană străină nu a reuşit să urce la bordul navei în cursul incidentului şi toţi membrii echipajului sunt în siguranţă", se mai afirmă într-un comunicat dat publicităţii de companie.

Surse de securitate maritimă au declarat că incidentul a avut loc în apropiere de insula Perim, aflată la aproximativ 14 kilometri de coasta de sud a Yemenului.

Firma britanică de securitate MAST a comunicat că o ambarcaţiune de mici dimensiuni s-a apropiat de petrolier, iar ocupanţii ambarcaţiunii au tras o rachetă şi focuri de armă în direcţia tancului petrolier.

"Nu este clar dacă a fost vorba de un atac terorist sau unul pirateresc", se mai spune în comunicatul firmei MAST.

Acesta este primul atac asupra unei nave comerciale în această zonă, în ultimele aproximativ trei luni, însă, recent, un vas de război american a fost de două ori vizat de rachete de croazieră, fapt ce a provocat îngrijorare în rândul companiilor internaţionale de transport maritim.

Yemenul este mai bine de un an scena unui conflict civil între rebelii houthi, susţinuţi de Iran şi forţele guvernamentale ale lui Abd Rabbu Mansour al-Hadi, sprijinite de o coaliţie coordonată de Arabia Saudită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici