Un piţigoi şi o floare, în doliu pentru Kim Jong-il. Presa continuă să relateze despre fenomenele supranaturale de la moartea liderului nord-coreean

"Fenomene supranaturale" s-au produs la ambasada nord-coreeană din Germania la scurt timp după moartea liderului Kim Jong-il, afirmă joi agenţia oficială nord-coreeană, care evocă doliul purtat de un piţigoi şi o floare.

3646 afișări
Imaginea articolului Un piţigoi şi o floare, în doliu pentru Kim Jong-il. Presa continuă să relateze despre fenomenele supranaturale de la moartea liderului nord-coreean

Un piţigoi şi o floare, în doliu pentru Kim Jong-il. Presa continuă să relateze despre fenomenele supranaturale de la moartea liderului nord-coreean (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste "fenomene supranaturale" au loc la 20 decembrie, la o zi de la anunţul privind decesul liderului Coreei de Nord, survenit cu două zile înainte, relatează KCNA.

Un piţigoi a rămas timp de o oră la intrarea în ambasadă, ciocănind în fereastră, în timp ce o plantă a înflorit în timpul perioadei de doliu, în pofida temperaturilor hibernale.

"Se pare că auzind vestea tristă despre sfârşitul marelui nostru om, pasărea a zburat spre acest loc de doliu pentru a-şi exprima condoleanţele", a declarat agenţia oficială.

În ceea ce priveşte planta, "aceasta a înflorit în pofida frigului, pentru a participa la doliu", adaugă agenţia.

Manifestările supranaturale sunt indispensabile în Coreea de Nord pentru a saluta naşterea sau moartea unui lider.

Legenda regimului afirmă că o stea şi un curcubeu dublu au apărut pe cer la naşterea lui Kim Jong-il, în urmă cu 69 de ani pe Muntele Paektu, sacru pentru coreeni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici