Video Un poliţist american refuză să împuşte un suspect, deşi acesta îl atacă - VIDEO

Un ofiţer de poliţie începător din statul american Ohio este în centrul atenţiei presei de peste ocean după ce a refuzat să împuşte un suspect urmărit pentru comiterea a două crime, deşi presupusul infractor a încercat de mai multe ori să îl atace şi i-a cerut poliţistului să îl împuşte.

859 afișări

Potrivit huffingtonpost.com, întreaga scenă a fost filmată joi, de camera video montată pe uniforma ofiţerului Jesse Kidder, din cadrul Poliţiei din New Richmond. Kidder apare îndreptând arma spre Michael Wilcox, în vârstă de 27 de ani, suspectat că şi-ar fi ucis iubita şi cel mai bun prieten.

Pe parcursul înregistrării se vede cum Wilcox se repede către ofiţerul Kidder de câteva ori, dar, de fiecare dată, poliţistul se dă înapoi, dar ţine în continuare arma îndreptată spre suspect, cerându-i pe un ton ferm să se predea.

"Împuşcă-mă!", strigă Wilcox de câteva ori.

"Nu, n-am s-o fac", este răspunsul ofiţerului Kidder

La un moment dat, Kidder cade la pământ, dar rămâne în control, cerându-i suspectului să nu se apropie. În cele din urmă, apar şi alţi ofiţeri de poliţie, iar suspectul se predă.

Poliţistul a declarat că forţele de ordine trebuie să ia decizii cruciale în multe momente ale activităţii lor. "Am vrut să fiu foarte sigur înainte de a folosi forţa mortală", a declarat Jesse Kidder pentru un post de televiziune din Cincinnati.

Suspectul Michael Wilcox a fost arestat şi este acuzat de omor calificat.

Imaginile au fost date publicităţii în condiţiile în care mai multe cazuri de ofiţeri de poliţie care au împuşcat mortal, voit sau din greseală, suspecţi de culoare, au ocupat spaţii importante în presa de peste ocean.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici