Un pompier din South Yorkshire a stabilit un record mondial la Maratonul de la Londra

Un pompier a stabilit un record mondial pentru că a alergat la Maratonul de la Londra în uniformă completă în timp ce folosea un rezervor de aer.

269 afișări
Imaginea articolului Un pompier din South Yorkshire a stabilit un record mondial la Maratonul de la Londra

Sursa foto: Gilly Photography

Mark Peart, de la South Yorkshire Fire and Rescue, a parcurs traseul de 26,2 mile (42,1 km) în 4:42:05.
 
Respirând cu ajutorul buteliei legate de spate, el a fost nevoit să îşi schimbe butelia la fiecare trei kilometri.
 
"A fost bine până la 16 mile, când a devenit brusc foarte greu şi incomod. Nu mă voi grăbi să mă întorc pentru a doborî din nou recordul", a spus el.
 
Pompierul, care îşi are sediul la Dearne Fire Station, a stabilit şi recordul mondial la semimaraton în 2:16:26.
 
Fiind vorba de un nou record, Guinness a precizat că, pentru a-l stabili, bărbatul în vârstă de 35 de ani trebuia să termine maratonul complet mai repede de şapte ore, potrivit BBC
 
"Echipamentul pe care îl purtăm este incredibil, dar nu este ideal pentru a alerga la un maraton", a declarat el pentru BBC Radio Sheffield.
 
"De fapt, a mers foarte bine. Am reuşit să obţinem recordul la jumătate şi la întreg şi am strâns o mulţime de bani, un efort de echipă uimitor."
 
Peart a fost susţinut de 13 prieteni şi colegi pe traseul de duminică, care l-au ajutat să-şi schimbe aparatul de respiraţie autonomă.
 
Pentru a revendica recordul, a avut voie să îşi scoată masca doar pentru a schimba rezervoarele sau pentru a bea ceva şi a trebuit să alerge într-un ritm constant pentru a nu rămâne prea repede fără aer.
 
El a strâns peste 4.000 de lire sterline pentru The Fire Fighters Charity, care ajută pompierii şi familiile acestora.
 
"Meseria poate fi foarte traumatizantă uneori şi aici intervine organizaţia caritabilă. Suntem incredibil de norocoşi să avem ceva de genul ăsta care este disponibil pentru noi.", a spus el.
 
Timpul şi recordul urmează să fie verificate de Guinness înainte de a deveni oficiale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici