Un preot din Chişinău, diagnosticat cu Covid-19, şi-a molipsit mai mulţi membri ai familiei

Mai multe feţe bisericeşti din ţară continuă să organizeze evenimente religioase, în ciuda restricţiilor impuse de autorităţi, a declarat premierul Ion Chicu după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de COVID-19 din Republica Moldova, scrie portalul Unimedia.

947 afișări
Imaginea articolului Un preot din Chişinău, diagnosticat cu Covid-19, şi-a molipsit mai mulţi membri ai familiei

Un preot din Chişinău, diagnosticat cu Covid-19, şi-a molipsit mai mulţi membri ai familiei

Premierul a ţinut să atragă atenţia la faptul că mai mulţi cetăţeni continuă să organizeze „diferite proceduri divine”, în pofida faptului că autorităţile au atenţionat de nenumărate ori despre pericolul la care expun comunitatea, dar şi pe ei înşişi.

„Avem informaţii de la poliţişti că pe parcursul săptămânii, unii preoţi îşi continuă activităţile religioase. Din păcate, avem mai mulţi preoţi contaminaţi cu noul tip de coronavirus. În cazul unui preot din Chişinău, care are mai mulţi copii, s-au molipsit de la el”, a relatat premierul.

În acest context, Chicu a făcut un apel către cetăţeni să-şi manifeste credinţa şi să se roage acasă„izolat, fără a pune în pericol viaţa concetăţenilor.

„Regimul de restricţii stabilit până acum rămâne în vigoare. Dacă îl respectăm, vom putea controla răspândirea acestui virus şi menţine un număr de infectaţi care poate fi îngrijit de sistemul nostru medical”, a mai adăugat Ion Chicu.

Bilanţul celor infectaţi pe teritoriul Republicii Moldova a ajuns la 505. În urma procesării a 332 teste, în cadrul laboratorului ANSP, 82 de persoane au primit un rezultat pozitiv. 

„Din cele 82 de cazuri, 5 sunt de import, şi anume din Franţa , Marea Britanie, Ucraina, iar un caz încă se determină, persoana infectată venind din Dubai. Restul 77 de cazuri sunt cu transmitere locală, şi anume, Chişinău, Soroca, Ştefan-Vodă, Teleneşti, Cahul, Criuleni, Făleşti, Bălţi, Căuşeni, Ialoveni, Orhei, Străşeni, regiunea transnistreană”, a precizat ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu.

 

Bilanţul deceselor a ajuns la 6, după ce încă o persoană a fost răpusă de Covid-19. Este vorba despre pe persoană în vârstă de 53 de ani, care mai suferea şi de alte maladii, cum ar fi, obezitate, hipertensiune arterială şi alte probleme de sănătate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici