Un prim deces în alunecarea de teren din China în care au dispărut zeci de persoane

Un prim corp a fost descoperit de autorităţi, marţi, în alunecarea de teren din oraşul Shenzen, din sudul Chinei, produsă în weekend, în urma căreia sunt date dispărute zeci de persoane, informează site-ul agenţiei DPA.

320 afișări
Imaginea articolului Un prim deces în alunecarea de teren din China în care au dispărut zeci de persoane

Un prim deces în alunecarea de teren din China în care au dispărut zeci de persoane (Imagine: Captura Video)

Cel puţin 81 de persoane erau încă dispărute înainte ca echipele de intervenţie să descopere, marţi dimineaţă, prima victimă decedată în alunecarea de teren într-o zonă industrială de la periferia oraşului Shenzen, potrivit China News Service.

Potrivit unui bilanţ anterior, 91 de persoane erau date dispărute. Peste 900.000 de persoane au fost evacuate.

Incidentul s-a produs după ce o grămadă de pământ şi deşeuri de materiale de construcţii s-a surpat, a anunţat luni Ministerul Resurselor Naturale.

Grămada de pământ şi deşeuri, acumulată după lucrările de construcţii din ultimii doi ani, era înaltă de 100 de metri, existând un ordin de evacuare a materialelor din zona respectivă, emis în cursul acestui an. Potrivit unor documente guvernamentale, evacuarea movilei de pământ şi deşeuri trebuia să aibă loc în urmă cu cel puţin cinci luni înainte de producerea incidentului, a transmis South China Morning Post.

O conductă de gaze din zonă a explodat în urma alunecării de teren, a informat operatorul PetroChina, citat de agenţia Xinhua.

Cel puţin 33 de clădiri au fost îngropate sau distruse, inclusiv 14 fabrici şi două clădiri de birouri, a anunţat, luni, viceprimarul oraşului Shenzen, Liu Qingsheng, la o conferinţă de presă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici