Un primar bulgar a dispus să se presare zahăr pe drumuri pentru a ţine accidentele la distanţă

Un primar bulgar a ordonat săptămâna aceasta să se presare zahăr pe drumuri pentru alungarea "semnelor rele" şi a lupta, astfel, împotriva unei creşteri recente a numărului de accidente rutiere.

1097 afișări
Imaginea articolului Un primar bulgar a dispus să se presare zahăr pe drumuri pentru a ţine accidentele la distanţă

Un primar bulgar a dispus să se presare zahăr pe drumuri pentru a ţine accidentele la distanţă (Imagine: Shutterstock)

"Din cauza numărului mare de accidente rutiere mortale din oraş, primarul Nikolai Grozev a dispus ca pe principalele drumuri să fie presărate 50 de kilograme de zahăr", se arată într-un comunicat emis de biroul edilului din Nova Zagora, în sud-estul Bulgariei.

"Iniţiativa are la bază o legendă, potrivit căreia dacă presari zahăr pe drumuri alungi semnele rele", se arată în comunicat.

Postul bulgar naţional de televiziune (BNT) a arătat imagini cu Grozev, înarmat cu o pungă din care presară zahăr pe drum.

Patru persoane, inclusiv doi copii, au murit, iar alte şase persoane au fost rănite în accidente rutiere în zonă, în ultimele săptămâni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici