Un protest pro-Palestina a fost înnăbuşit de francezi cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene

Poliţia franceză a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa un protest interzis de susţinere a poporului palestinian, joi, la Paris, după ce ministrul de interne a declarat că astfel de adunări sunt „susceptibile de a genera perturbări ale ordinii publice”, potrivit Reuters.

1302 afișări
Imaginea articolului Un protest pro-Palestina a fost înnăbuşit de francezi cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene

Mediafax Foto

În ciuda interdicţiei, câteva sute de manifestanţi pro-palestinieni s-au adunat în centrul Parisului în grupuri separate pe care forţele de poliţie au încercat să le împiedice să se unească. Au folosit tunuri cu apă.

Demonstranţii au scandat „Israelul ucide” şi „Macron complice”, o referire la preşedintele francez Emmanuel Macron, care a condamnat atacul mortal al grupării militante palestiniene Hamas şi şi-a exprimat solidaritatea cu Israelul.

„Trăim într-un stat de drept, o ţară în care avem dreptul să luăm atitudine şi să demonstrăm. Este nedrept să interzici pentru o parte şi să autorizezi pentru cealaltă parte, iar acest lucru nu reflectă realitatea din Palestina”, a declarat Charlotte Vautier, în vârstă de 29 de ani, angajată la o organizaţie non-profit, conform sursei citate.

La începutul acestei săptămâni, Hamas a făcut apel la proteste în întreaga lume musulmană pentru a-i susţine pe palestinieni.

Două manifestaţii pro-palestiniene din Paris fuseseră deja interzise, joi, de teama unor izbucniri, când ministrul de Interne Gerald Darmanin le-a spus prefecţilor să interzică toate manifestaţiile pro-palestiniene din întreaga ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici