Un rănit şi pagube materiale, în urma unor atentate la Atena şi Salonic

Două dispozitive explozive artizanale au explodat miercuri dimineaţa în Grecia, unul în faţa Bursei din Atena, iar celălalt la Salonic, în apropierea Ministerului pentru Macedonia-Tracia, provocând rănirea unei persoane şi importante pagube materiale, au anunţat surse din poliţie

16 afișări
Imaginea articolului Un rănit şi pagube materiale, în urma unor atentate la Atena şi Salonic

Un rănit şi pagube materiale, în urma unor atentate la Atena şi Salonic (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Un necunoscut a avertizat redacţia cotidianului Eleftherotypia de iminenţa producerii exploziei de la Atena, care a avut loc la ora locală 05.39 (05.39, ora României), lucru care a permis poliţiei să ia măsuri de precauţie şi să izoleze cartierul.

În pofida acestor măsuri, o femeie a fost rănită uşor de cioburi de la o fereastră spartă.

Explozia puternică a bombei, care a fost plasată într-o maşină, a distrus alte şase vehicule şi a avariat faţada Bursei, situată pe un mare bulevard din vestul capitalei. Circulaţia a fost întreruptă timp de peste o oră.

La Salonic, o persoană necunoscută a avertizat, de asemenea, poliţia şi redacţia unui post de televiziune. Bomba, care a fost plasată în spatele sediului Ministerului pentru Macedonia-Tracia, a provocat pagube materiale limitate.

Atentatele, care nu au fost revendicate imediat, au loc cu trei zile înainte de inaugurarea de către premierul grec Costas Caramanlis a Târgului Internaţional de la Salonic, care marchează reluarea activităţilor politice şi sociale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici