Un rechin care ataca turişti în Egipt a fost capturat, fiind ademenit cu oi moarte

Un rechin ce a atacat patru turişti în largul coastei Sinaiului, în estul Egiptului, a fost capturat după ce autorităţile egiptene au aruncat în apă oi moarte pentru a-l ademeni, informează Le Figaro.

363 afișări
Imaginea articolului Un rechin care ataca turişti în Egipt a fost capturat, fiind ademenit cu oi moarte

Un rechin care ataca turişti în Egipt a fost capturat, fiind ademenit cu oi moarte (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Patru turişti, trei ruşi şi un ucrainean, au fost atacaţi marţi şi miercuri, în timp ce înotau de-a lungul coastei staţiunii Sharm el-Sheikh.

Ca măsură de precauţie, o porţiune de plajă a fost închisă joi pentru înotători, a declarat, pentru AFP, guvernatorul Mohammed Abdel Fadil Chocha.

Experţii au prins un rechin lung de doi metri, pe care îl cred responsabil de atacuri, a adăugat oficialul.

O femeie şi-a pierdut un picior, iar o alta un braţ, în atac. Toţi înotătorii atacaţi au fost internaţi în Cairo.

Un expert de mediu spune că rechinul ar fi putut fi obligat să se apropie de coastă din cauza exploatărilor excesive a stocurilor de peşte sau ar fi putut fi lovit de o barca ce i-ar fi putut afecta sistemul nervos.

Ministerul egiptean al Mediului a informat că a dat dispoziţie a îmbălsăma şi a expune rechinul la Sinai, dând publicităţii şi o fotografie cu prădătorul care pare a fi un rechin mako, o specie agresivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici