Un refugiat din Rwanda a fost arestat în urma incendiului de la Catedrala din Nantes

  • Procurorii francezi au pus un refugiat din Rwanda sub anchetă oficială în acestă dimineaţă
  • Bărbatul a mărturisit că a dat foc la catedrala din Nantes ce datează din secolul al XV-lea, a informat ziarul francez Le Monde.
  • Identitatea suspectului nu a fost dezvăluită.
453 afișări
Imaginea articolului Un refugiat din Rwanda a fost arestat în urma incendiului de la Catedrala din Nantes

Un refugiat din Rwanda a fost arestat

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, care a lucrat ca paznic voluntar la Catedrala Sf. Petru şi Sfântul Paul, a fost chestionat din nou sâmbătă de procurorii care acum l-au pus sub arest, a informat Le Monde.

Ziarul, citându-l pe procurorul Pierre Sennès, a declarat că suspectul a recunoscut că este responsabil pentru incendiul care a început în trei locuri diferite din clădire pe 18 iulie, după ce a negat-o implicarea în primă fază.

Identitatea suspectului nu a fost dezvăluită. Avocatul său, identificat de Le Monde drept Quentin Chabert, a declarat că clientul său regretă amarnic actele sale.

"Clientul meu a cooperat", a spus Chabert.

Incendiul din 17 iulie

Un incendiu( VIDEO) a izbucnit în faimoasa Catedrală gotică a Sfinţilor Petru şi Paul din oraşul Nantes. Flăcările au distrus clădirea, au spulberat vitralii, în timp ce printre turnurile catedralei ieşea fum negru. 

Mesajul lui Emmanuel Macron

„După Notre-Dame, catedrala Sfântul Petru şi Sfântul Paul, din inima Nantesului, este în flăcări. Aprecieri pentru pompierii noştri care îşi asumă toate riscurile pentru a salva această bijuterie gotică a oraşului“, a scris pe Twitter preşedintele francez Emmanuel Macron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici