Un român a fost prins la graniţa dintre Italia şi Elveţia cu manuscrise de la Marea Moartă

Un cetăţean român suspectat că ar fi transportat posibile fragmente ale "Manuscriselor de la Marea Moartă" a fost reţinut la frontiera dintre Italia şi Elveţia.

478 afișări
Imaginea articolului Un român a fost prins la graniţa dintre Italia şi Elveţia cu manuscrise de la Marea Moartă

Un român a fost prins la graniţa dintre Italia şi Elveţia cu manuscrise de la Marea Moartă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Românul a fost reţinut la punctul vamal Brogeda, situat la frontiera dintre Italia şi cantonul elveţian Ticino, informează site-ul Ticinonline.ch.

Românul avea asupra sa fragmente ale unor manuscrise antice, iar autorităţile elveţiene suspectează că este vorba de controversatele "Manuscrise de la Qumran", descoperite în grote de la Marea Moartă în anul 1947.

Experţii elveţieni încearcă să autentifice documentele, dar actele găsite asupra românului demonstrează că manuscrisele transportate au valoarea de peste 40 de milioane de franci elveţieni (33 de milioane de euro).

Manuscrisele, în limbile ebraică şi aramaică, au fost descoperite în perioada 1947 - 1956 în mai multe grote din zona Khirbet Qumran, iar experţii cred că acestea datează din perioada 150 î.Hr. - 70 d.Hr.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici