Un român a zburat de la Viena la Londra în compartimentul trenului de aterizare al unui avion

Poliţia britanică a arestat un român în vârstă de 20 de ani, care a stat ascuns în compartimentul roţii din spate a avionului unui şeic din Emiratele Arabe Unite, unde a îndurat temperaturi de minus 41 de grade, pe ruta Viena-Londra, relatează BBC News Online.

84 afișări
Imaginea articolului Un român a zburat de la Viena la Londra în compartimentul trenului de aterizare al unui avion

Un român a zburat de la Viena la Londra în compartimentul trenului de aterizare al unui avion

Românul a fost arestat duminică, la aterizarea pe aeroportul Heathrow, şi se află în prezent în custodia poliţiei din Londra.

Potrivit presei austriece, tânărul român prezenta răni şi se afla în stare de hipotermie, din cauza temperaturilor de minus 41 de grade Celsius, îndurate în timpul zborului. El a reuşit să scape cu viaţă doar pentru că avionul a zburat la o altitudine mică, pentru a evita o furtună. Se pare că acesta a intrat în aeroportul Schwechat din Viena pe sub gard şi s-a urcat în trenul de aterizare al primului avion pe care l-a văzut, fără să ştie destinaţia acestuia.

Acest avion aparţine unui şeic din Emiratele Arabe Unite (EAU) şi se afla pe pista aeroportului Schwechat de joi. Avionul a efectuat duminică un zbor fără pasageri până pe aeroportul Heathrow din Londra, unde românul a fost arestat de poliţie pentru călătorie ilegală. Tânărul poate fi inculpat sau amendat, potrivit poliţiei londoneze. Ulterior, el va fi încredinţat Agenţiei britanice de Frontieră.

Potrivit presei austriece, tânărul voia doar să părăsească Viena pentru a căuta un loc de muncă.

România este membră a Uniunii Europene, iar românii pot călători în Marea Britanie, unde îşi pot petrece vacanţele, dar unde sunt supuşi unor restricţii pe piaţa muncii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici