Un român, printre principalii cinci suspecţi căutaţi de FBI pentru fraude informatice

Un român figurează pe lista Serviciului Federal de Investigaţii din SUA (FBI) cu cei mai căutaţi cinci suspecţi de comiterea unor infracţiuni cibernetice, conform site-ului FBI.

130 afișări
Imaginea articolului Un român, printre principalii cinci suspecţi căutaţi de FBI pentru fraude informatice

Un român, printre principalii cinci suspecţi căutaţi de FBI pentru fraude informatice (Imagine: www.fbi.gov)

Claudiu Virgil Ţurlea, în vârstă de 31 de ani, este suspectat de apartenenţă la o reţea căreia i se atribuie fraude în valoare de 4,3 milioane de dolari comise în perioada ianuarie - iulie 2008.

Organizaţia infracţională pătrundea în conturile bancare ale companiilor americane obţinând date de acces în mod fraudulos şi reuşind să deturneze sute de mii de dolari. Reţeaua este suspectată şi de înşelarea a mii de persoane prin organizarea de licitaţii fictive pe Internet.

În iulie 2008, autorităţile din Ohio au emis un mandat de arestare federal pe numele lui Claudiu Virgil Ţurlea, sub acuzaţia de fraudă informatică, fraudă bancară şi spălare de bani.

Claudiu Virgil Ţurlea este considerat "un cunoscut membru al reţelelor infracţionale române", precizează FBI, afirmând că suspectul ar putea fi în Canada.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici