Un rus care lucra la Raiffeisen Bank a murit în Ucraina. A fost înrolat deşi angajaţii din domeniul bancar au scutire

Un angajat rus al băncii austriece Raiffeisen Bank International a fost ucis după ce a fost mobilizat pentru a lupta împotriva Ucrainei, în ciuda faptului că banca sa a scris biroului de recrutare pentru a cere o scutire, a declarat vineri avocatul său pentru Reuters.

13568 afișări
Imaginea articolului Un rus care lucra la Raiffeisen Bank a murit în Ucraina. A fost înrolat deşi angajaţii din domeniul bancar au scutire

Timur Izmailov, în vârstă de 33 de ani, specialist IT la Raiffeisen din Moscova, a fost înrolat pe 23 septembrie, la două zile după ordinul de mobilizare parţială al preşedintelui Vladimir Putin, şi a murit pe 13 octombrie, a declarat avocatul său Konstantin Yerokhin.

Mobilizarea a creat o durere de cap suplimentară pentru companiile străine din Rusia, prinse între respectarea legislaţiei ruseşti, pe de o parte, şi încercarea de a-şi proteja personalul, pe de altă parte.

Anumiţi angajaţi sunt scutiţi de decret, inclusiv angajaţii băncilor comerciale care asigură stabilitatea sistemului bancar, dar natura haotică a ordinului de mobilizare a făcut ca până şi ministerele guvernamentale şi companiile de stat să se agite pentru a-i ajuta pe lucrătorii cheie să evite să fie chemaţi la luptă.

Izmailov s-a dus la biroul său de recrutare pe 23 septembrie cu intenţia de a explica faptul că are dreptul la amânare. "Comisarul militar i-a spus că nu se afla pe lista de amânare, aşa că trebuia să fie mobilizat", a declarat Ierokhin pentru Reuters.

Banca centrală rusă a cerut băncilor comerciale să furnizeze liste cu angajaţii care au nevoie de amânare, iar Ierokhin a declarat că aceste liste, inclusiv una de la Raiffeisen care îl numea pe Izmailov, au fost livrate conducerii militare ruse, Statul Major General, până la 28 septembrie.

Când Izmailov nu a fost eliberat, Raiffeisen a scris direct biroului comisarului militar pentru a spune că acesta ar trebui să fie scutit, potrivit unei scrisori nedatate văzute de Reuters. Izmailov a fost trimis pe front pe 7 octombrie.

Raiffeisen operează în Rusia de la prăbuşirea Uniunii Sovietice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici