Un stat australian intenţionează să recruteze 31.000 de medici, poliţişti şi profesori britanici

  • Un stat australian puţin populat va încerca să racoleze 31.000 de lucrători britanici cu promisiunea unor salarii mari şi a unui cost al vieţii mai mic.
  • Australia de Vest va trimite o delegaţie în Marea Britanie în această lună în încercarea de a atrage muncitori britanici prost plătiţi
565 afișări
Imaginea articolului Un stat australian intenţionează să recruteze 31.000 de medici, poliţişti şi profesori britanici

Un stat australian intenţionează să recruteze 31.000 de medici, poliţişti şi profesori britanici

O delegaţie din Australia de Vest va vizita Marea Britanie la sfârşitul acestei luni în încercarea de a recruta medici, poliţişti şi profesori.
 
Oficialii australieni plănuiesc să sublinieze că pot depăşi salariile mici din Marea Britanie, care nu au crescut în termeni reali în toate domeniile de la criza financiară din 2008.
 
Minerii, instalatorii, constructorii şi mecanicii vor fi, de asemenea, vizaţi în încercarea de a consolida forţa de muncă din această regiune deşertică în plină expansiune, potrivit Independent.
 
Dar campania de recrutare vine într-un moment dificil pentru economia britanică, în condiţiile în care deficitul de forţă de muncă afectează atât serviciile publice, cât şi industria privată.
 
Brexitul şi pandemia se numără printre factorii care au exacerbat deficitul, care afectează sectoare precum serviciile de sănătate, transporturile, agricultura şi industria ospitalităţii.
 
Până acum, miniştrii britanici au dat puţine semne că ar face presiuni în favoarea unor salarii mai mari, iar miercuri au sugerat că ar putea introduce restricţii mai stricte în ceea ce priveşte asigurările medicale, ca modalitate de a menţine mai mulţi oameni la locul de muncă.
 
Lucrătorii britanici se pot aştepta la o nouă reducere substanţială a salariilor în acest an, deoarece salariile nu reuşesc să ţină pasul cu inflaţia. Refuzul guvernului de a satisface cererile salariale a provocat greve într-o serie de servicii publice.
 
Ministrul poliţiei şi industriei de apărare din Australia de Vest, Paul Papali, a declarat: „Salariile noastre sunt mai mari, iar costul vieţii este mai mic. Sistemul nostru de sănătate este de clasă mondială. Veţi avea grijă de voi. Mulţi dintre strămoşii noştri au fost trimişi din Marea Britanie în Australia ca deţinuţi. Acum, ar fi o crimă să nu faci această mutare”.
 
Profesorul Phil Banfield, preşedintele consiliului Asociaţiei Medicale Britanice, a declarat că NHS este "periculos de expus la acest tip de tactici din partea altor ţări, într-un moment în care medicii şi personalul sanitar se află într-o lipsă disperată la nivel global".
 
Şi Rachel Harrison, secretar naţional al GMB, a declarat: „Nu este de mirare că lucrătorii NHS sunt tentaţi să se îndrepte către un alt serviciu de sănătate care este mai bine plătit. Guvernul britanic a permis ca salariile lucrătorilor din NHS să rămână în urmă, ceea ce reprezintă un factor masiv în ceea ce priveşte numărul record de 133.000 de posturi vacante din serviciul de sănătate şi în ceea ce priveşte standardele de performanţă ratate. Dacă miniştrii vor să păstreze cel mai bun activ al serviciului de sănătate - forţa de muncă - trebuie să vorbească acum despre salarii".
 
Australia de Vest are doar 2,76 milioane de locuitori, în ciuda faptului că este de aproximativ 20 de ori mai mare decât Anglia.
 
Cel mai mare oraş al său, Perth, se află în colţul său sud-vestic şi are o populaţie de 2,2 milioane de locuitori. Cea mai mare parte a restului statului are o climă deşertică sau aridă.
 
Economia statului este în plină expansiune datorită industriilor miniere şi de extracţie a combustibililor fosili, teritoriul producând aproape jumătate din exporturile Australiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici