Un student din Budapesta plănuia o execuţie în masă

Poliţia din Budapesta a arestat un student care plănuia să execute 22 de persoane, au anunţat vineri autorităţile, în cadrul unei conferinţe de presă.

43 afișări
Imaginea articolului Un student din Budapesta plănuia o execuţie în masă

Un student din Budapesta plănuia o execuţie în masă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, identificat doar ca Abel S, deţinea o armă şi elaborase un plan pentru a comite un masacrul într-un centru comercial din Budapesta sau în campusul universităţii unde învaţă de peste un an şi jumătate, a precizat directorul departamentului criminalistic din cadrul poliţiei, Zsolt Bodnar.

El a refuzat să precizeze despre ce universitate sau centru comercial este vorba.

Suspectul a declarat că plănuise să împuşte mortal 22 de persoane, din cauza celor "22 de ani răi" pe care i-a trăit. Suspectul se înscrisese la un club de tir sportiv, unde se antrena frecvent, a spus Bodnar.

Poliţia l-a arestat, joi, pe tânăr pe străzile din Budapesta, după ce a primit informaţii despre planurile sale. În urma unei percheziţii la domiciliul său, a fost descoperită o puşcă Parabellum şi un pistol cu gaze, pentru care bărbatul deţinea licenţă. Poliţia a descoperit de asemenea că pe computerul său era instalată imaginea unui atac armat în masă la o şcoală în 1999, a declarat Bodnar.

El a adăugat că tânărul, despre care doctorii precizează că suferă de tulburări de personalitate, şi-a dezvăluit planul în detaliu. Bărbatul a manifestat un "interes patologic faţă de masacrele în şcoli comise în întreaga lume". El a povestit poliţiştilor că a intrat de mai multe ori în centrul comercial sau în campusul universităţii purtând arma asupra sa, dar nu a putut să explice de ce nu şi-a pus în aplicare planul atunci.

Poliţia a întreprins demersurile necesare în vederea arestului preventiv al tânărului, a mai spus Bodnar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici