Un submarin chinez a lovit un sonar remorcat de un distrugătorul american

Un submarin chinez a lovit joi un sonar subacvatic remorcat de distrugătorul american USS John McCain, a declarat un oficial militar american, precizând că submarinul şi nava nu au intrat în coliziune, relatează CNN.

36 afișări
Imaginea articolului Un submarin chinez a lovit un sonar remorcat de un distrugătorul american

Un submarin chinez a lovit un sonar remorcat de un distrugătorul american

Sonarul a fost avariat în urma incidentului, care s-a produs în apropierea Golfului Subic, în largul coastelor statului Filipine.

Oficialul, care a solicitat protecţia anonimatului deoarece incidentul nu a fost făcut public, nu a menţionat dacă nava americană ştia că submarinul se afla atât de aproape de ea.

Totuşi, Marina americană nu crede că este vorba despre un act deliberat de hărţuire din partea chinezilor, întrucât ar fi fost foarte periculos dacă sonarul ar fi fost prins în elicele submarinului.

Marina americană s-a plâns de mai multe ori în trecut că nave chineze, inclusiv bărci de pescuit, au încercat să împiedice activităţile navale ale SUA în apele internaţionale din apropierea Chinei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici