Un suspect eliberat de la Guantanamo s-a dovedit a fi un lider al-Qaida

Un fost deţinut de la Guantanamo Bay, eliberat de Statele Unite, s-a dovedit a fi unul dintre liderii filialei yemenite a reţelei al-Qaida, incident care ar putea avea efecte asupra închiderii penitenciarului militar american de pe teritoriul Cubei, relatează New York Times în ediţia online.

13 afișări
Imaginea articolului Un suspect eliberat de la Guantanamo s-a dovedit a fi un lider al-Qaida

Un suspect eliberat de la Guantanamo s-a dovedit a fi un lider al-Qaida (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Said Ali al-Shihri este suspectat de implicare în atentatul care a vizat în septembrie 2008 ambasada SUA din Yemen.

Bărbatul fusese eliberat de SUA în 2007, a participat la un program saudit de reabilitare, dar a devenit membru în ierarhia filialei al-Qaida din Yemen.

Rolul său a fost anunţat într-o înregistrare difuzată pe Internet, iar informaţia a fost confirmată de un oficial din cadrul serviciilor de securitate americane.

"Este vorba de aceeaşi persoană. A revenit în Arabia Saudită în 2007, dar nu ştiam că a ajuns în Yemen", a declarat oficialul american.

Dezvăluirea a fost făcută în contextul în care unii congresmeni republicani au criticat ordinul preşedintelui Barack Obama de închidere a bazei de la Guantanamo.

Citeşte şi:

Obama a dispus închiderea Guantanamo

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici