Un ucigaş în serie a fost mutat într-o închisoare cu regim lejer. Autorităţile canadiene au reacţionat la critici

Autorităţile au prezentat scuze şi au modificat decizia privind transferul.

263 afișări
Imaginea articolului Un ucigaş în serie a fost mutat într-o închisoare cu regim lejer. Autorităţile canadiene au reacţionat la critici

Un ucigaş în serie a fost mutat într-o închisoare cu regim lejer. Autorităţile canadiene au reacţionat la critici

Paul Bernardo a fost trimis săptămâna trecută într-o unitate de securitate inferioară, stârnind indignare în întreaga ţară, potrivit BBC. Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, este închis pe viaţă deoarece a comis o serie de crime şi violuri în Toronto. În perioada 1987-1992, Bernardo a violat sau agresat sexual cel puţin 18 femei şi a ucis alte trei. Printre victimele sale au fost şi adolescente. În 1995, el a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat timp de cel puţin 25 de ani.

Nu este clar de ce Serviciul Corecţional al Canadei (CSC) a decis să-l transfere pe Bernardo de la Millhaven Institution, o închisoare de maximă securitate din Ontario, la La Macaza Institution, o închisoare de securitate medie din Quebec.

„Regretăm orice durere şi îngrijorare pe care acest lucru a provocat-o", a transmis agenţia federală a închisorilor care nu a explicat de ce a fost luată decizia.

Transferul deţinutului a fost întâmpinat cu reacţii din partea multor canadieni, inclusiv politicieni.

„Bernardo ar trebui să putrezească într-o închisoare de maximă securitate pentru tot restul existenţei sale mizerabile", a declarat premierul din Ontario, Doug Ford.

Ministrul pentru Siguranţă Publică, Marco Mendicino, a declarat pentru Globe and Mail că este „profund îngrijorat şi şocat de această decizie" şi a dezvăluit că i-a transmis îngrijorarea sa comisarului federal pentru penitenciare.

Administraţia penitenciarelor a transmis că a modificat decizia şi că Bernardo rămâne încarcerat într-o instituţie sigură şi controlată, astfel încât să fie protejată securitatea publică.

„Vrem ca canadienii să aibă încredere în deciziile noastre", a comunicat agenţia canadiană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici