Un văr al lui Kadhafi a fost arestat la Cairo, anunţă poliţia egipteană

Un văr al fostului lider libian Muammar Kadhafi, căutat pentru rolul pe care l-a avut în timpul regimului acestuia, a fost arestat marţi la Cairo, au anunţat poliţia egipteană şi presa guvernamentală.

119 afișări
Imaginea articolului Un văr al lui Kadhafi a fost arestat la Cairo, anunţă poliţia egipteană

Un văr al lui Kadhafi a fost arestat la Cairo, anunţă poliţia egipteană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ahmed Qaddaf al-Dam s-a predat poliţiştilor care i-au înconjurat domiciliul, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul serviciilor de securitate. Potrivit agenţiei oficiale Mena, el va fi predat autorităţilor libiene, care vor să îl judece.

Bărbatul, contactat telefonic, a încercat să minimizeze această arestare. El a dat asigurări că "se afla în drum, împreună cu avocaţi", în vederea depunerii unei plângeri împoriva autorităţilor libiene pe lângă procurorul general egiptean.

Poliţia, mobilizată în exteriorul apartametului său, în cartierul Zamalek, a anunţat că acesta s-a predat fără să opună rezistenţă, după ce poliţiştii l-au trimis pe consulul Libiei să îi vorbească.

Un oficial din cadrul Ambasadei Libiei a declarat pentru AFP că autorităţile egiptene au arestat şi alte două personalităţi de pe vremea fostului regim de la Tripoli, şi anume pe fostul ambasador Ali Maria şi pe Mohammed Ibrahim, fratele unui fost oficial libian de rang înalt.

"Acest lucru face parte dintr-un plan al autorităţilor libiene, în coordonare cu cele egiptene, vizând arestarea unor libieni căutaţi în Egipt", a declarat acest diplomat, Abdel Hamid al-Safi.

Ahmed Qaddaf al-Dam a anunţat că demisionează din toate funcţiile, imediat după izbucnirea revoltei împotriva lui Muammar Kadhafi, la începutul lui 2011. Titular al unui statut de rezident în Egipt, el era, până la momentul respectiv, însărcinat să supervizeze relaţiile între cele două ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici