Un vatman a fugit cu bicicleta după tramvaiul său, care plecase accidental de la un depou din Praga

Un vatman a fugit cu bicicleta după tramvaiul său, care a plecat accidental, fără pasageri, şi a reuşit să urce la bordul acestuia, după o urmărire prin Praga, dar a ajuns la spital, din cauza unui atac cardiac, a relatat vineri cotidianul DNES.

111 afișări
Imaginea articolului Un vatman a fugit cu bicicleta după tramvaiul său, care plecase accidental de la un depou din Praga

Un vatman a fugit cu bicicleta după tramvaiul său, care plecase accidental de la un depou din Praga (Imagine: wwww.mediafaxfoto.cz)

Tramvaiul, fără vatman şi fără pasageri, a forţat poarta depoului din vestul capitalei Cehiei şi a prins viteză pe şine, traversând în special o stradă cu patru benzi.

Tehnicienii au întrerupt curentul electric, dar tramvaiul şi-a continuat drumul, pe o pantă, pentru aproximativ un kilometru.

Vatmanul, care probabil uitase să tragă frâna, a luat o bicicletă de la un trecător şi a urmărit tramvaiul. El a reuşit în final să urce la bordul tramvaiului şi să îl oprească.

"O înregistrare efectuată în cabina (tramvaiului) arată că vatmanul a reuşit să prindă tramvaiul care încetinise şi în final l-a oprit", a precizat un reprezentant al inspectorilor cehi de transport, Jan Kucera, citat de DNES.

Aceste emoţii i-au provocat însă o criză cardiacă vatmanului, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care a fost spitalizat.

"Viaţa sa nu este în pericol imediat", a declarat o purtătoare de cuvânt a spitalului Praga-Motol, Eva Jurinova.

Vatmanul ar putea fi condamnat la o pedeapsă maximă de trei ani de închisoare, dacă se dovedeşte că a încălcat regulamentul angajaţilor în domeniu, după ce inspectorii din transporturi au exclus o problemă tehnică a tramvaiului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici