Unda de pe Dunăre conţinând substanţe toxice din Ungaria a ajuns în Serbia

Unda de viitură de pe Dunăre, conţinând substanţe toxice provenind din Ungaria, a ajuns luni la ora 6.00 (7.00, ora României) pe teritoriul Serbiei, însă se pare că nivelul poluării nu este foarte ridicat, informează site-ul postului B92.

20 afișări
Imaginea articolului Unda de pe Dunăre conţinând substanţe toxice din Ungaria a ajuns în Serbia

Unda de pe Dunăre conţinând substanţe toxice din Ungaria a ajuns în Serbia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Analizele efectuate arată o concentraţie scăzută de substanţe toxice, iar noi mostre vor fi prelevate în dreptul oraşului Novi Sad, a declarat Branislav Gavrici, reprezentantul Serviciului Hidrometeorologic din Serbia (RHMZ).

Gavrici a explicat că faptul că Dunărea "este un fluviu mare" reprezintă un aspect favorabil Serbiei.

Cadavrul celei de-a opta victime a deversării de noroi toxic din vestul Ungariei a fost găsit în apropierea oraşului Devecser, grav afectat de dezastru, au anunţat autorităţile ungare. Cel de-al optulea cadavru a fost găsit la o săptămână după ce rezervorul deţinut de compania MAL Zrt cu sediul la Ajka a cedat, deversând noroi toxic în satele învecinate, unde 280 de case au fost distruse, iar 150 de persoane au fost rănite.

Temerile privind o nouă deversare s-au intensificat, după depistarea unei fisuri de 54 de centimetri în peretele nordic al rezervorului. Satul cel mai apropiat, Kolontar, a fost deja evacuat la sfârşitul săptămânii, iar locuitorii aşteaptă o decizie a Guvernului pentru a se întoarce în casele lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici