Unde ar putea ataca Al-Qaida: O revistă a organizaţiei sugerează că Times Square, cazinouri din Las Vegas şi şcoli militare vor fi următoarele ţinte

O revistă a Al-Qaida în limba engleză a publicat detalii despre realizarea unei maşini-capcană şi sugerează câteva ţinte în Statele Unite, inclusiv cazinouri din Las Vegas, petroliere şi şcoli militare şi susţine că un atac este iminent, relatează Fox News, în pagina electronică.

186 afișări
Imaginea articolului Unde ar putea ataca Al-Qaida: O revistă a organizaţiei sugerează că Times Square, cazinouri din Las Vegas şi şcoli militare vor fi următoarele ţinte

O revistă a Al-Qaida sugerează că Times Square, cazinouri din Las Vegas şi şcoli militare vor fi ţintele unor atacuri teroriste (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Publicaţia online, care se numeşte "Palestine" şi este publicată de organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA), le cere musulmanilor din lumea întreagă să urmeze "reţeta" oferită pentru detonarea maşinilor-capcană în locuri aglomerate.

Există o listă ce sugerează ţinte pentru atacuri individuale sau atacuri teroriste, ce include Times Square din New York, cazinouri şi cluburi de noapte din Las Vegas, petroliere şi trenuri, Colegiul Militar din Georgia, Academia Forţelor Aeriene americane din Colorado Springs şi contractorul din industria apărării General Atomics din San Diego.

"Această reţetă îţi oferă capacitatea de a fabrica o maşină-capcană chiar în ţări cu o supraveghere şi o securitate stricte", se arată într-un articol, înainte de prezentarea unei "liste de cumpărături" pentru fabricarea unei astfel de bombe.

Există, de asemenea, o listă cu ţinte în Marea Britanie care include academia militară şi lanţul de magazine Marks and Spencers. Revista cere ca magazinele să fie atacate vinerea, în timpul rugăciunii, astfel încât musulmanii să nu fie afectaţi.

În ansamblu, AQPA cere vizarea staţiunilor turistice frecventate de israelieni, britanici şi americani.

Într-un document de nouă pagini intitulat "Cum să faci o bombă în bucătăria mamei tale", revista detaliază, alături de imagini, modul de asamblare a unei oale sub presiune similare celei folosite în atentatele de la Boston.

Revista "Palestine" este similară celei denumite Inspire, care încurajează şi instruieşte recruţii jihadişti să desfăşoare atacuri individuale în Occident.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici