Unde e România în discursul privind starea UE. Preşedintele Comisiei Europene a vorbit despre medicii români şi seceta din ţară

  • Ursula von der Leyen a amintit de două ori despre România în discursul său
  • Preşedintele Comisiei Europene a vorbit despre medicii români şi seceta din România
  • Ursula von der Leyen este de un an preşedintele Comisiei Europene
5608 afișări
Imaginea articolului Unde e România în discursul privind starea UE. Preşedintele Comisiei Europene a vorbit despre medicii români şi seceta din ţară

FOTO: Profimedia

Preşedintele Comisiei Europene a amintit de două ori în discursul despre starea Uniunii Europene despre România. Ursula von der Leyen a amintit despre medicii români atunci când a punctat efectele pandemie, care s-au materializat în restricţii de export şi circulaţie a cetăţenilor în statele europene.

„Mecanismul nostru de protecţie civilă a asigurat ca medicii din România să poată să trateze pacienţi în Italia sau ca Letonia să trimită măşti la vecinii din regiunea baltică”, a spus Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

Al doilea moment în care von der Leyen s-a referit la România a fost în partea legată de situaţia climatică. Preşedintele Comisiei Europene vrea ca ţările europene să reducă emisiile de carbon cu 55% până în 2030.

„Planeta a continuat însă să devină din ce în ce mai fierbinte, periculos de fierbinte. Am văzut ce se întâmplă în jurul nostru. De la locuinţele evacuate din cauza prăbuşirii gheţarului de pe Mont Blanc, până la incendiile din Oregon, până la culturile distruse în România de cea mai puternică secetă din ultimele decenii”

Ursula von der Leyen vrea consolidarea relaţiilor Uniunii Europene cu SUA şi Marea Britanie, dar avertizează Guvernul de la Londra


Uniunea Europeană vrea consolidarea parteneriatelor cu Statele Unite şi Marea Britanie, a declarat Ursula von der Leyen în "Discursul despre Starea Uniunii", avertizând însă Guvernul Boris Johnson asupra negocierilor privind relaţiile post-Brexit.

"În afară de a reacţiona mai activ la evenimentele de pe plan mondial, Europa trebuie să aprofundeze şi să îşi îmbunătăţească parteneriatele cu prietenii şi aliaţii. (...) Poate că nu suntem mereu de acord cu recentele decizii ale Casei Albe. Dar vom aprecia mereu relaţia transatlantică, bazată pe valori şi istorie comună, pe legături care nu pot fi întrerupte între popoarele noastre. Prin urmare, indiferent ce se va întâmpla la sfârşitul acestui an, suntem pregătiţi să construim o nouă agendă transatlantică, să consolidăm partaneriatul bilateral, în domeniile comercial, tehnologic şi fiscal", a declarat Ursula von der Leyen în discursul rostit în Parlamentul European.

"Şi suntem pregătiţi să colaborăm pentru reformarea sistemului internaţional pe care l-am construit împreună, în calitatea de parteneri compatibili. (...) Avem nevoie de noi începuturi în relaţiile cu vechi prieteni, pe ambele maluri ale Atlanticului, pe ambele maluri ale Canalului Mânecii", a subliniat preşedintele Comisiei Europene.

Referindu-se la negocierile cu Guvernul de la Londra pe tema relaţiilor post-Brexit, Ursula von der Leyen a precizat: "Cu fiecare zi care trece, şansele unui acord obţinut în timp util încep să scadă. Negocierile sunt mereu dificile, suntem obişnuiţi cu acest lucru". Citeşte mai departe...

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici