Unele nave din Marea Roşie declară că au echipaj chinezesc pentru a evita atacurile Houthi

Unele nave care trec prin Marea Roşie se declară de origine chinezească sau anunţă că au echipaj format din chinezi pentru a evita atacurile militanţilor Houthi din Yemen. China a condamnat atacurile americane şi britanice asupra ţintelor militare ale rebelilor Houthi.

5275 afișări
Imaginea articolului Unele nave din Marea Roşie declară că au echipaj chinezesc pentru a evita atacurile Houthi

Unele nave din Marea Roşie declară că au echipaj chinezesc pentru a evita atacurile Houthi

Echipajele unor nave din Marea Roşie par să încerce să evite atacurile Houthi declarându-se chineze. La intrarea în Marea Roşie, ele schimbă sistemul de identificare automată pentru a anunţa că echipajul este format doar din chinezi, potrivit Business Insider.

După ce părăsesc regiunea, navele comerciale modifică din nou datele din sistem.

Noua practică indică faptul că proprietarii sau echipajele acestor nave cred că legăturile cu China îi ajută să pară prieteni cu Houthi, care din noiembrie au făcut mai multe atacuri în Marea Roşie.

China a criticat luptele din Gaza şi loviturile aeriene ale SUA şi Regatului Unit împotriva ţintelor Houthi din Yemen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici