UNESCO cere restricţionarea navigaţiei în apropiere de Veneţia, după naufragiul vasului Concordia

UNESCO a cerut, luni, restricţionarea traficului navelor mari prin apropierea zonelor ecologice şi culturale importante, în special laguna Veneţia, după dezastrul provocat de Costa Concordia.

103 afișări
Imaginea articolului UNESCO cere restricţionarea navigaţiei în apropiere de Veneţia, după naufragiul vasului Concordia

UNESCO cere restricţionarea navigaţiei în apropiere de Veneţia, după naufragiul vasului Concordia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Organizaţia ONU pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a cerut Guvernului italian, într-un comunicat, "să restrângă accesul navelor de croazieră mari la zonele culturale şi ecologice importante, în special Veneţia şi laguna sa, vizitate anual de circa 300 de nave".

Într-o scrisoare trimisă ministrului italian al Mediului, UNESCO explică faptul că "accidentul tragic al Costa Concordia întăreşte temerile cu privire la riscurile suportate de aceste zone fragile, înscrise în patrimoniul mondial".

Concordia a eşuat în noaptea de 14 spre 15 ianuarie, după ce s-a lovit de o stâncă în faţa insulei toscane Giglio, având la bord 4.229 de persoane, dintre care 3.200 de turişti de 60 de naţionalităţi şi aproximativ 1.000 de membri ai echipajului provenind din 40 de ţări.

Potrivit ultimului bilanţ oficial, 15 persoane au decedat în această catastrofă şi alte 17 sunt date dispărute.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici