Ungaria: Aproximativ 2.000 de maghiari protestează împotriva guvernului condus de Viktor Orban

Aproximativ 2.000 de maghiari au protestat miercuri în faţa Parlamentului împotriva unei noi legislaţii care să permită angajatorilor să solicite personalului să lucreze până la 400 de ore suplimentare pe an, reformă pe care criticii o numesc "legea sclaviei", realatează Reuters.

1742 afișări
Imaginea articolului Ungaria: Aproximativ 2.000 de maghiari protestează împotriva guvernului condus de Viktor Orban

Ungaria: Aproximativ 2.000 de maghiari protestează împotriva guvernului condus de Viktor Orban

Partidul de guvernământ Fidesz, condus de primul-ministru Viktor Orban, a impus legea în cursul zilei de miercuri, folosindu-se de majoritatea din parlamentul de la Budapesta, în timp ce partidele de opoziţie au încercat să blocheze votul.

Protestatarii au strigăt "Trădătorii, trădătorii" şi "Orban va ajunge în iad".

Aceştia s-au confruntat cu sute de poliţişti care se aflau pe treptele clădirii Parlamentului.

Un fotograf a declarat pentru Reuters că mulţimea s-a îndreptat apoi spre o poartă laterală, unde unii au aruncat cu obiecte înspre poliţişti, care au răspuns cu spray-uri cu piper.

Modificările aduse Codului Muncii au mai declanşat un protest stradal weekendul trecut.

Orban a instruit un sistem pe care criticii îl văd ca fiind autocratic şi care afectează companiile, mediul academic, justiţia şi mass-media.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici