Ungaria ar urma să ratifice aderarea Suediei la NATO în 26 februarie

Partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, a propus marţi ca parlamentul să voteze ratificarea aderării Suediei la NATO pe 26 februarie, un demers pe care ar urma să îl susţină.

359 afișări
Imaginea articolului Ungaria ar urma să ratifice aderarea Suediei la NATO în 26 februarie

Ungaria ar urma să ratifice aderarea Suediei la NATO în 26 februarie

,,Grupul nostru parlamentar doreşte să susţină candidatura Suediei la NATO”, a arătat Fidesz, cerând preşedintelui parlamentului să includă votul pe ordinea de zi din 26 februarie. Fidesz are o majoritate covârşitoare în parlamentul de la Budapesta, scrie Reuters.

Suedia a depus cererea de aderare la NATO în urmă cu aproape doi ani, într-o schimbare istorică de politică provocată de invazia Rusiei în Ucraina, relatează sursa citată.

După multe discuţii, Ungaria va fi ultimul membru NATO care va aproba candidatura ţării nordice de a deveni cel de-al 32-lea membru al alianţei militare.

Ministrul suedez al apărării, Pal Jonson, a salutat vestea că Ungaria intenţionează să ratifice aderarea Suediei la NATO.

La rândul său, premierul Ungariei, Viktor Orban, afirmase sâmbătă că parlamentul ar putea ratifica în curând candidatura suedeză. ,,Este o veste bună că disputa noastră cu Suedia va fi rezolvată în curând", a declarat Orban, fără a oferi detalii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici