Ungaria avertizează că relaţiile cu SUA ar putea fi afectate de spionajul practicat de NSA

Ungaria a fost spionată de Agenţia americană pentru Securitatea Naţională (NSA), iar această situaţie riscă să afecteze relaţiile cu Statele Unite, afirmă Janos Lazar, secretar de stat la Biroul premierului Viktor Orban.

201 afișări
Imaginea articolului Ungaria avertizează că relaţiile cu SUA ar putea fi afectate de spionajul practicat de NSA

Ungaria avertizează că relaţiile cu SUA ar putea fi afectate de spionajul practicat de NSA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este evident că Agenţia americană pentru Securitatea Naţională (NSA) a colectat informaţii despre Ungaria", a declarat Janos Lazar în faţa membrilor Comisiei ungare pentru investigarea efectelor scandalului NSA.

"Indiferent cine va câştiga scrutinul parlamentar din aprilie, securitatea internă a Ungariei trebuie înăsprită semnificativ, în special securitatea electronică", a precizat Lazar, conform MTI.

În contextul dezvăluirilor despre praticile NSA, ministrul ungar de Externe, Janos Martonyi, a cerut Statelor Unite informaţii despre eventuale activităţi de spionaj care ar fi vizat Ungaria.

"Ungaria speră că, prin eforturi suplimentare, încrederea între prieteni şi aliaţi va putea fi restabilită. Este foarte important ca cetăţenii ungari să nu fie expuşi supravegherii masive a comunicaţiilor", a subliniat Martonyi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici