Ungaria, în dezacord cu UE. Guvernul lui Orban nu susţine sancţiunile propuse de UE privind energia rusă

Ungaria a anunţat că nu susţine sancţiunile propuse de UE privind energia rusă.

4156 afișări
Imaginea articolului Ungaria, în dezacord cu UE. Guvernul lui Orban nu susţine sancţiunile propuse de UE privind energia rusă

Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat că ţara sa nu susţine propunerile de sancţiuni din domeniul energetic împotriva Rusiei.

Miniştrii UE discută în prezent o propunere de interzicere a cărbunelui rusesc şi nu au reuşit să ajungă la un acord.

Peter Szijjarto a mai spus că impunerea de sancţiuni asupra oricăror activităţi legate de energia nucleară reprezintă o „linie roşie" pentru Ungaria, anunţă Sky News.

Ungaria a primit un nou transport de combustibil pentru centrala sa nucleară.

Între timp, Ucraina a criticat Ungaria pentru că este dispusă să plătească gazul rusesc în ruble, deoarece acest lucru sprijină economia rusă.

Ministerul ucrainean de Externe a declarat că poziţia Ungariei încurajează Rusia să „comită noi atrocităţi împotriva ucrainenilor" şi a îndemnat ţara să se plaseze de partea bună a istoriei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici