Ungaria propune soluţii Uniunii Europene privind gestionarea crizei refugiaţilor

Uniunea Europeană ar trebui să constituie fără întârziere o forţă europeană capabilă să protejeze frontierele Greciei şi să ofere finanţare pentru taberele de refugiaţi din Orientul Mijlociu, a declarat joi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, citat de agenţia de presă MTI.

393 afișări
Imaginea articolului Ungaria propune soluţii Uniunii Europene privind gestionarea crizei refugiaţilor

Ungaria propune soluţii Uniunii Europene privind gestionarea crizei refugiaţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ungaria este dispusă să contribuie cu ofiţeri de poliţie, soldaţi şi bani la forţa comună a UE, a declarat Szijjarto într-o conferinţă de presă, în urma unor discuţii cu comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos.

Este de asemenea în interesul imigranţilor care fug din zone de război să poată aştepta încheierea conflictului în apropiere de ţara natală. În consecinţă, UE ar trebui să înceapă să finanţeze taberele de refugiaţi din Turcia, Iordania şi Liban, şi să construiască unele noi acolo, dacă este necesar, a spus Szijjarto.

Cotele ar trebui aplicate în aceste cazuri, pentru că aici îşi au sensul, a adăugat el.

Avramopoulos a cerut Ungariei să continue cooperarea cu UE pentru găsirea unei soluţii comune şi durabile privind criza migraţiei, care nu este de aşteptat să fie rezolvată atât de curând. Comisarul a reafirmat că "Ungaria nu este singură". El a adăugat, totuşi, că fiecare stat european trece prin momente dificile, în timp ce deplasarea problemei de la o ţară la alta nu poate reprezenta o soluţie.

Avramopoulos a spus că autorităţile de la Bruxelles nu sunt întotdeauna de acord cu măsurile luate de Ungaria în contextul acestei crize. De exemplu, "zidurile" construite de-a lungul graniţelor sunt văzute doar ca o soluţie temporară, din moment ce acestea nu fac decât să abată fluxul de imigranţi spre alte direcţii. "Nu există niciun zid pe care nu l-ai urca, nicio mare pe care nu ai traversa-o dacă ai fugi de violenţă şi teroare", a spus el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici